Zoetermeer Vooruit tegenstander van vuurwerkverbod

10 January 2020, 12:57 uur
Politiek
mainImage
Ajay Tewarie

Ook in Zoetermeer is er volop discussie over het mogelijk invoeren van een algeheel vuurwerkverbod. Burgemeester Charlie Aptroot liet tijdens zijn nieuwjaarsspeech al weten voorstander te zijn van een dergelijke maatregel, maar niet iedereen deelt de mening van de VVD'er. Zo is de lokale politieke partij Zoetermeer Vooruit tegen een verbod.

 

"Zoetermeer Vooruit is niet tegen vuurwerk. En dus ook niet voor een algeheel vuurwerkverbod", zo laat fractievoorzitter en raadslid Juliëtte Meurs-Troch weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. "Wat we belangrijk vinden, is dat iedereen een leuk feest kan vieren met Oud en Nieuw en daar hoort naar onze mening mooi vuurwerk bij."

Echter, Zoetermeer Vooruit sluit zijn ogen niet voor de vele incidenten die zich ook tijdens de recente jaarwisseling weer hebben voorgedaan. "Wat we niet bij Oud en Nieuw vinden passen, en waar we het grootste probleem mee hebben, is dat er mensen zijn die vuurwerk inzetten als wapen. Mensen die vuurwerk bewust naar andere mensen of dieren gooien, die vuurwerk gebruiken om spullen te vernielen of hulpverleners mee te belagen. Dat soort gedrag mag wat ons betreft heel hard bestraft worden."

Oplossing?
Zoetermeer Vooruit pleit voor betere controles op vuurwerkmisbruik, maar hoe dat allemaal uitgevoerd dient te worden, daarvoor heeft de partij zelf geen concrete ideeën. "Wij zijn 'maar' een politieke partij."