Zoetermeers Dagblad | Zorgen over verkeersveiligheid in Seghwaert

Zorgen over verkeersveiligheid in Seghwaert

mainImage

Diverse bewoners uit de wijken Noordhove en Seghwaert trekken aan de bel bij politieke partijen en zetten berichten op social media over de gevaarlijke situaties die in hun straat al jaren bestaan, zo stelt PvdA Zoetermeer. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Raadslid Susanne Bout: "Zowel bewoners van de Schapenweide (Noordhove) als de Geitenweide (Seghwaert) pleiten al jaren voor verkeersdrempels in hun straat. Het lijkt ons niet wenselijk dat bewoners jarenlang moeten touwtrekken met ambtenaren over wel of geen drempels in een straat."

De gemakkelijkste optie is volgens de bewoners het leggen van verkeersdrempels, zoals laatst gebeurde bij de Mendelssohnrode in Buytenwegh (lees artikel). Volgens de bewonersgroepen verloopt het contact met de gemeente 'moeizaam'.

De oplossingsrichtingen en ideeën die bewoners zelf aandragen, zouden door ambtenaren niet worden geaccepteerd. Bout: "Het gaat niet om twee identieke verkeersproblemen, maar het feit dat beide bewonersgroepen aangeven dat het contact met de gemeente niet gemakkelijk verloopt, baart ons zorgen."

De bewoners van beide buurten vrezen dat er binnenkort een kind onder een auto ligt, met alle vreselijke gevolgen van dien. De PvdA heeft aan de wethouder gevraagd of het mogelijk is om op korte termijn de verkeerssituatie in de Schapenweide en Geitenweide te verbeteren.


Foto: R. Gaal