Zoetermeers Dagblad | Cheerleaders terug uit Duitsland (video)

Cheerleaders terug uit Duitsland (video)

mainImage

De United Cheers Cheerleaders uit Zoetermeer zijn weer terug uit Duitsland. Zij deden afgelopen weekend mee aan het Elite Cheerleading Championship 2019 in Moviepark Germany, de grootste cheerleadingcompetitie van Europa. Naast de seniorenploeg namen ook twee jeugdteams, ondergebracht in de United Cheers Cheetah’s-formatie, deel aan het prestigieuze toernooi waar duizenden cheerleaders de strijd met elkaar aan gingen. 

De Zoetermeerse cheerleaders kwamen uit in de categorieën Senior Freestyle en Senior All Girl. Bij Senior Freestyle draait het alleen om dans en wordt er niet gestunt. Bij de categorie Senior All Girl draait het vooral om het stunten en maakt een klein aantal meiden deel uit van de routine. In april werd het showteam van United Cheers Nederlands kampioen in deze categorie.

Door de flinke concurrentie zat een podiumplaats er niet in, maar bij de cheerdance routine (Senior All Girl) werd United Cheers zevende. Bij de stuntcategorie gingen er een paar stunts mis. "Maar over het algemeen ging het heel erg goed en ook in deze categorie hebben we toch wat teams achter ons weten te laten. De concurrentie was ijzersterk en de meeste andere teams trainen ongeveer vijf keer per week. Als we dan toch een paar teams kunnen verslaan terwijl wij maar één keer in de week trainen, is dat toch een knappe prestatie", laat het team weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.  

De Cheetah’s hadden eveneens last van de zenuwen, deden internationale ervaring op. "We hebben veel geleerd en kijken er naar uit om weer verder te gaan trainen voor het volgende seizoen."