Zoetermeers Dagblad | Oranje-internationals bezoeken zaterdag MHCZ

Oranje-internationals bezoeken zaterdag MHCZ

mainImage
Oranje-international Jorrit Croon in de zomer van 2018 tijdens de Champions Trophy.

Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ) krijgt komende zaterdag bezoek van Oranje-internationals Jorrit Croon en Justen Blok. Zij zullen tussen 13.00 en 15.00 uur handtekeningen uitdelen aan de Van der Hagenstraat en op de foto gaan met (jeugd)leden van de vereniging. In hun kielzog nemen zij hockeymascotte Stockey mee en de Rabo Clubtribune.

Doel van dit bezoek is om zoveel mogelijk jeugdleden en hun ouders enthousiast te maken voor een bezoek aan een Pro League-wedstrijd van het Nederlands elftal, bijvoorbeeld later deze maand bij HC Rotterdam.

De twintigjarige Croon begon zijn loopbaan bij Alecto in Leiderdorp, ontwikkelde zich daarna bij HGC en komt tegenwoordig uit voor Bloemendaal. In 2016 mocht de aanvaller met Oranje mee naar de Olympische Spelen in Rio. Vorig jaar was hij actief op het WK, nadat hij als reserve toch nog werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerd geraakte Floris Wortelboer. 

Blok (18) verdedigt de clubkleuren van HC Rotterdam. De verdediger debuteerde in januari van dit jaar in de hoofdmacht van Oranje.   


Foto: © Orange Pictures / Ron van Dijk