Roland Garros verplaatst; geen wielerklassiekers

17 March 2020, 17:42 uur
Sport
mainImage

Tennistoernooi Roland Garros wordt dit jaar niet in mei en juni gespeeld, maar in de maanden september en oktober. Die maatregel is genomen naar aanleiding van de coronacrisis, die ook Frankrijk in haar greep houdt. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar zou, inclusief de kwalificaties, van 18 mei tot en met 7 juni gespeeld worden in Parijs. Nu zijn 20 september tot en met 4 oktober als nieuwe data gekozen.

"We hebben een moeilijke maar dappere beslissing genomen in deze ongekende situatie, die sinds afgelopen weekend heel erg is veranderd", aldus Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond.

Roland Garros is nu, voorlopig, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De US Open in New York staat nog voor eind augustus op het programma. De organisatie van Roland Garros wilde de editie van 2020 niet schrappen, mede omdat het toernooi het nieuwe dak op het centercourt wil openen.

De wielerklassiekers Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik gaan dit voorjaar niet door. De organisatoren hebben dat besloten vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Parijs-Roubaix stond voor zondag 12 april op het programma en Luik-Bastenaken-Luik voor zondag 26 april.

De Ronde van Vlaanderen, op zondag 5 april, is nog niet afgelast. Datzelfde geldt voor de Amstel Gold Race van 19 april. Over de Amstel Gold Race wordt dinsdag gepraat.


Door: ANP