Samenwerking MHCZ en TV Buytenwegh

2 July 2019, 17:12 uur
Sport
mainImage

Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ) en Tennisvereniging Buytenwegh zijn een samenwerking gestart. Deze samenwerking heeft als primair doel om de leden van beide sportclubs extra toegevoegde waarde te bieden. Gedurende de zomerstop kunnen leden van MHCZ tegen een bijzonder gereduceerd tarief tennis en padel spelen bij TV Buytenwegh en zodra het hoogseizoen van tennis voorbij is, hebben de tennissers op hun beurt de mogelijkheid om zich voor enkele maanden aan te sluiten bij de trimhockeytrainingen van MHCZ.

"Deze manier van samenwerken is volgens ons het 'Verenigen 2.0'. Het is nieuw en vooruitstrevend voor Zoetermeer, iets waarin wij geloven en waarvoor wij ons graag inzetten in het belang van sportend Zoetermeer", aldus clubvoorzitters Edwin Vink (TVB) en Bella Overgoor (MHCZ).

"Bij Verenigen 2.0 ligt de focus wat ons betreft niet uitsluitend intern, maar stelt een vereniging zich ondernemend op en gaat gericht aan de slag om activiteiten aan te bieden die haar hoofdactiviteit versterken. Dit moet uiteindelijk leiden tot ledenbinding, -behoud en/of groei, meer reuring op de club en continuïteit van het bestaansrecht. Het is uiteraard niet de bedoeling om leden bij elkaar weg te kapen en daar zijn wij ook helemaal niet bang voor. We hebben al jaren goede contacten."

De eerste concrete stap is nu gezet, maar daar blijft het niet bij als het aan de voorzitters ligt. "In het najaar evalueren we de wederzijdse activiteiten en maken we plannen voor intensivering van de samenwerking."