Twee zeges Taverzo, nu vizier op Europacup

21 October 2019, 09:49 uur
Sport
mainImage
Elsbeth Parmentier
Gabrielius Camara in actie namens Taverzo.

Mede door de Europacup tijdens de eerste twee weekends van november speelde Benelux Group Taverzo een dubbel programma op 19 en 20 oktober. Zaterdag stond de topper uit tegen Hilversum op het programma en zondag ontvingen de Zoetermeerders het team van Avanti dat dit jaar maar moeizaam op gang komt. Taverzo won in Hilversum met 2-4 en thuis werd Avanti met 5-1 aan de kant gezet.

Coach Ruud van Graafeiland: "Met negen punten uit deze twee wedstrijden zijn we zeer tevreden. Laurens Tromer, Gabrielius Camara en Jochem de Hoop wonnen allen drie wedstrijden. Het was duidelijk een wat minder weekend voor Laurens, maar het team heeft dat prima opgevangen."

Gabrielius Camara was dicht bij de volle winst over het weekend, maar moest op het laatste moment toch buigen voor het knappe verdedigende werk van oud-Taverzospeler Martin Khatchanov. Waarna Khatchanov met vrijuit spel en ook winners dicht bij tafel optimaal profiteerde en ook Laurens Tromer het enige verliespunt bezorgde. Hier bleef het overigens bij voor Hilversum, want zowel Cosmin Stan (Jochem/Gabrielius) als Ashraf Haiqal (Laurens/Jochem) kwamen niet tot scoren.

Na een snelle 3-0 stand zondag, sputterde Simon Goessens en Ruan Greyling nog een beetje tegen na de pauze, maar liep Taverzo alsnog uit naar een 5-0 tussenstand. Frank Hollak, bewees andermaal een te lastige horde voor Jochem de Hoop, zodat de ploeg uit Hazerswoude alsnog een punt mee naar huis kon nemen.

Vizier op Europacup
Teammanager Theo Levert: "Voor het team gaat het vizier nu volledig op de ontmoeting met TTC Neuhausen in de Europacup. Wij kijken uit naar de komst van Zhou Xijun, een linkshandige aanvaller uit de Chinese provincie Jiangsu. Xijun zal met ons meetrainen en uiteraard zijn we erg benieuwd naar zijn aanvallende speelstijl met de penhoudergreep."

Door internationale verplichtingen is Gabrielius Camara beide Europacupduels niet inzetbaar. Mede door zijn afwezigheid zullen Arjan Huiden en Patrick Bruijne ook deel uitmaken van de selectie samen met Laurens Tromer, Jochem de Hoop, Yannick Vostes en Zhou Xijun.