United Cheers opnieuw Nederlands kampioen

8 April 2019, 17:47 uur
Sport
mainImage

De United Cheers Cheerleaders uit Zoetermeer zijn voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen Cheerleading geworden. Zij werden eerste in de categorie Senior Cheer All Girl op het NK, dat gisteren gehouden werd in Sportcentrum Ookmeer in Amsterdam. In de categorie Senior Cheerdance behaalde United Cheers een tweede plek. Het jeugdteam van de club, de United Cheers Cheetah’s, werden eveneens kampioen.

Bij de categorie Senior Cheer All Girl draait het voornamelijk om de stunts en tumbling. Vorig jaar deden de United Cheers voor het eerst sinds lange tijd weer mee in deze divisie. Daarvoor hebben zij zich een aantal jaren alleen op Cheerdance gefocust, vanwege het ontbreken van een goede en veilige zaal om stunts uit te voeren. Door de samenwerking met turnvereniging Pro Patria konden de United Cheers het stunten weer oppakken en maakten zij in 2018 een comeback in deze categorie.

Het behalen van de NK-titel levert de senioren van United Cheers een kwalificatie op voor het wereldkampioenschap Cheerleading, dat in november gehouden zal worden in Japan. Daarnaast heeft het team zich geplaats voor het EK in Duitsland, voor zowel Cheerleading als Cheerdance. Alle teams zullen zich nu echter eerst gaan voorbereiden op het Elite Cheerleading Championship, wat eveneens in Duitsland zal plaats vinden. Dit is de grootste cheerleading-competitie van Europa waar ploegen vanuit het hele continent aan meedoen.