Zoetermeers Dagblad | Vertraging verbouwing FC Zoetermeer

Vertraging verbouwing FC Zoetermeer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De nieuwe was- en kleedaccommodatie bij FC Zoetermeer zal langer op zich laten wachten. Het project heeft flinke vertraging opgelopen en volgens het college zal er eind van dit jaar pas meer duidelijkheid zijn over de te verwachten kosten en planning. 

In mei 2018 ging de raad akkoord met het plan voor de nieuwbouw aan de Scheglaan in Rokkeveen en een krediet van ruim 1 miljoen euro. Bedoeld om de in slechte staat verkerende kleedkamers en wasruimte, eigendom van de gemeente, te vervangen. Er zou een 590 vierkante meter groot gebouw aan de achterzijde van het complex komen, bestaande uit twaalf kleedkamers met sanitair, een bergruimte en een EHBO/massageruimte.

Na de start met de planvorming en eerste projectfase kwam er zand in de motor. Volgens de gemeente bleef contact met de voetbalclub uit vanwege bestuurlijke problemen. Zo stapte voorzitter Anita Cleef eind vorig jaar op en bleef de voorzitterspositie, alsmede enkele andere functies in de organisatie, lang vacant.

'Medio december is het contact hersteld tussen de gemeente en de vereniging en is het project weer opgepakt. De ontstane vertraging en de impact van de marktwerking brengen extra kosten met zich mee', aldus het college.

Voor het project is een tekort van 150.000 euro ontstaan. De bedoeling is nu dat de gemeente en FC Zoetermeer een nieuw integraal ontwerp maken voor de was- en kleedaccommodatie én de clubaccommodatie en op basis van dit ontwerp een kostenraming uitvoeren. Het clubgebouw van FC Zoetermeer is wel eigendom van de in 1975 opgerichte vereniging zelf.


Foto: Digitaal Dagblad