Zoetermeerse coureur timmert aan de weg

9 May 2019, 08:16 uur
Sport
mainImage

Milan Teekens uit Zoetermeer kent een succesvolle start van zijn seizoen in de autosport. Ruim een week geleden won hij met teamgenoot Maxime Oosten uit Beetsterzwaag in Magny-Cours de eerste twee races in de Supercar Challenge en maandag testten ze op het circuit van Zandvoort de Mazda MX-5 in de aanloop naar het gelijknamige kampioenschap.

"Ik verwacht dat het racen in de Mazda MX-5 Cup heel leuk wordt. Het is een achterwielaangedreven auto en er staan ruim dertig wagens aan de start. Daarom hebben we voor deze klasse gekozen", aldus Teekens. "Het wordt natuurlijk afwachten hoe het gaat, maar de auto’s zijn allemaal hetzelfde; ik hoop dat ik voorin kan rijden."

De coureurs werden gescout door de KNAF Academy. Zij krijgen nu extra training in onder meer het trainen in de simulator, het uitlezen van data en hoe je met media moet omgaan. "Voor het racen moesten we voor de begeleiding van de KNAF in een NK uitkomen. We konden kiezen tussen de Ford Fiesta Sprint Cup of de Mazda MX-5 Cup. Omdat de Mazda een achterwielaangedreven auto is, hebben we daar voor gekozen", zegt Teekens.

Max Verstappen

Tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen in Zandvoort op 18 en 19 mei vinden de eerste twee races van het kampioenschap plaats. Het omwat zes raceweekeinden en twaalf races in totaal. Voor het tweetal is het een mooie toevoeging aan hun racekalender, want zij komen dus ook uit in de Supercar Challenge.

Dat de twee snel zijn, bewezen ze al tijdens de eerste ronde van dat kampioenschap in Magny-Cours. In de Supersport-klasse wonnen ze zowel race één als race twee. "Dat hadden we van tevoren echt niet verwacht. Maar tijdens de trainingen waren we al de snelste. De baan lag ons goed en de auto was goed. Toen wisten we dat we een kans maakten op de overwinning."

Terugblikkend op het huidige seizoen, waarin Teekens en Oosten debuteerden in de autosport, overheerst tevredenheid. Ze reden drie raceweekeinden - achtereenvolgens op de circuits van Zandvoort, Assen en Magny-Cours - en wonnen al vier bekers.