Zoetermeerse zwemmer naar Olympische Spelen?

22 October 2019, 07:25 uur
Sport
mainImage

Thomas Jansen (2001), lid van zwemvereniging WVZ uit Zoetermeer en trainend bij OC Den Haag, is opgenomen in Team 24 van de KNZB. Hij is één van de zeven jonge talentvolle zwemmers die door de KNZB is geselecteerd voor het traject richting kwalificatie voor deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Vorige week zaterdag vertrok Jansen met het team voor een drieweekse hoogtestage naar Erzurum, Turkije.

Jansen hoorde het nieuws na zijn vakantie afgelopen zomer, van trainer Sven Jaeger. "Ik vind dit een hele eer en ben er super blij mee", zegt hij op het digitale huis van zijn club. "Maar ik heb wel eerst met mijn studiebegeleider overlegd of dit wel te combineren is met mijn studie."

Jansen studeert Bouwkunde in Den Haag. "Het is wel pittig om naast al mijn trainingen een studie te doen. Maar helaas kun je niet rijk worden met hard zwemmen en moet ik dus zorgen dat ik over een aantal jaren zelf een boterham kan verdienen. Ik ben pas 18 en het duurt nog even voordat het 2024 is. Ik vind het daarom heel belangrijk om mijn studie zo snel mogelijk af te ronden, zodat ik daarna me alleen hoef te focussen op zwemmen. De Haagse Hogeschool biedt mij de mogelijkheid om tentamens op een ander moment te maken."

Meer lees je in dit interview.