Zoetermeers Dagblad | Bevrijdingsdag Zoetermeer: bekijk programma

Bevrijdingsdag Zoetermeer: bekijk programma

mainImage

Op zondag 5 mei is de Markt in Zoetermeer weer het jaarlijkse middelpunt voor het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Bewoners en bezoekers van de stad komen in groten getale samen op de Markt om met elkaar de vrijheid te vieren. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en optredens voor jong en oud, met ondere acts van Monique Smit, Handsome Poets, Wulf, Lil Kleine, Coen & Sander en DI-RECT.

Marinierskapel

Om 12.00 uur neemt burgemeester Charlie Aptroot het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam van ARV Ilion ’s nachts vanuit Wageningen naar Zoetermeer is gebracht. De Marinierskapel der Koninklijke Marine opent dit jaar het Bevrijdingsfestival Zoetermeer met een concert op het grote podium op de Markt. De Marinierskapel der Koninklijke Marine is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht en is een goede bekende van Floravontuur Promotie Zoetermeer, organisator van het Bevrijdingsfestival. 

Middagprogramma

Na het optreden van de Marinierskapel met Yentl en de Boer staan verschillende lokale en professionele artiesten op het podium. Voor de allerkleinste bezoekers zal Monique Smit om 14.00 uur optreden met haar ‘2 Kleine Kleutertjes’-repertoire. Ook de landelijk populaire band Handsome Poets zal in de middag om 15.15 uur op het podium staan. Op het Open Podium zullen DJ-Jero en de bands Ava Nova, Rascal en Heights Meditation zorgen voor een optreden in de middag.

Avondfestival

De artiesten die tijdens het avondfestival optreden zijn Wulf, Lil Kleine, dj’s Coen & Sander en als afsluiter staat de Haagse band DI-RECT op het podium. Tijdens elke pauze vindt op het centrale FOH-podium een optreden plaats van PlusSupportAct. Het avondprogramma begint om 18:40 uur en duurt tot middernacht. De toegang is de hele dag gratis.

Overige activiteiten

Op het Marktplein kunnen kinderen zich creatief uitleven met het maken van krijttekeningen of een schildering op doeken. Of laat het kind in je los en duik de arena van ApenkooiGym in. Maar ook elders in Zoetermeer worden activiteiten georganiseerd: de Buurttuin de Zoete Aarde swingt tijdens het bevrijdingsfeest, maar je kunt ook mee met de bevrijdingsvaart (let op: deze is op zaterdag 4 mei) met verhalenverteller Laurens de Groot of naar de filmvoorstelling ‘Bankier van het Verzet’ van Filmhuis Cameo.

Bereikbaarheid Markt

Tijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten. Bij de toegangspoorten wordt gevisiteerd.

Aparte toegang rolstoelgebruikers en gebruikers scootmobiel

Gebruikers van een rolstoel en/of scootmobiel die gebruik willen maken van het speciale vlak voor het podium, kunnen zich, onder begeleiding van één persoon, melden bij de twee toegangspoorten of via de nooduitgang aan de Londenstraat waar zij zich kunnen melden bij de beveiliging.