Zoetermeers Dagblad | Bijzondere herdenkingsvaart in Zoetermeer

Bijzondere herdenkingsvaart in Zoetermeer

mainImage

Floravontuur Promotie Zoetermeer organiseert in samenwerking met Rondvaart Zoetermeer twee vaarten die in het teken staan van de Herdenking en Bevrijding. Tijdens de rondvaart op 4 mei door de groene omgeving van Zoetermeer worden de passagiers door acteur en verhalenverteller Laurens de Groot meegenomen op de laatste vlucht van het vliegtuig de Jolly Duck.

Deze bijzondere rondvaart neemt de bezoeker mee in een heroïsch oorlogsverhaal. De Groot vertelt het verhaal van deze vlucht beginnend op een vliegbasis in Noord-Engeland tot het moment van de noodlanding in de Geerpolder op 22 februari 1945. Varend door de Zoeterwoudse polders vervolgt De Groot het verhaal met hoe het de bemanning van het vliegtuig is vergaan na de crash in de laatste spannende maanden van de oorlog. Met name het leven van de 24-jarige boordschutter John McCormick, die zich naderhand aansloot bij het verzet in Zoetermeer, komt uitgebreid aan bod.

Tussen de vaarten in maken de passagiers een korte wandeling naar de plek waar het vliegtuig is neergekomen. Op deze plek is een klein herdenkingsmonument ingericht waarbij gezamenlijk even stil wordt gestaan bij de gebeurtenissen in 1945, die mede hebben bij gedragen aan onze bevrijding. Ook wordt hier een onderdeel van het vliegtuig de Jolly Duck getoond dat bij latere opgravingen in de polder weer boven de grond is gekomen.

De Herdenkingsvaart is op zaterdag 4 mei. Er is een vaart van 13.30 – 14.30 uur en 15.30 – 16.30 uur. Volwassenen betalen € 8,- per persoon. Kinderen tot 13 jaar € 3,20. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee. Kaarten zijn enkel te bestellen via de website van de Meervaarder: www.rondvaartzoetermeer.nl.