Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de overgangsklasse C van het veldkorfbal pakte De Meervogels gisteren twee punten op bezoek bij HKC in Hardinxveld-Giessendam (20-21). Een grote uitslag leek aanvankelijk in de maak na een snelle 3-10 voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich in de eerste helft nog terug naar 10-13 (ruststand). En ook in de tweede helft bleef de score redelijk dicht bij elkaar. Twee minuten voor het einde maakte De Meervogels 19-21, waarmee de zege binnen was, al deed HKC daarna nog wel wat terug.

Mike Roos (zeven treffers), Tariq de Wit (vier), Bonno Haaring, Eline van Lomwel en Jeanine Plooster (allen drie) en Thom Weidmann (één) waren trefzeker namens de Zoetermeerders.

De Meervogels staat tweede na tien wedstrijden, acht punten achter koploper De Meeuwen. Die ploeg won dit weekend van Vriendenschaar (23-17) en blijft daarmee zonder averij in deze competitie. De Meervogels kruist zaterdag 28 april thuis de degens met Amicitia (aanvang 15:30 uur).

Fotograaf: John van der Sande / © Orange Pictures.