Zoetermeer eert komende zaterdag 30 juni haar veteranen met een uitgebreid programma vol activiteiten op de Markt en het jaarlijkse defilé van historische en moderne militaire voertuigen. Het is de dertiende keer dat deze Veteranenavond plaatsvindt in Zoetermeer.

De militaire stoet (bekijk exacte route) vertrekt om 18:30 uur vanaf de Buytenparklaan en komt rond 19:30 aan op de Markt, waar burgemeester Charlie Aptroot hen verwelkomt. Laatstgenoemde zal rond 19:45 uur een speech geven.

Op de Markt zijn er vanaf 18:30 uur optredens van het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee. Kinderen kunnen zich laten schminken en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen.

De Veteranenavond in Zoetermeer vindt plaats in het kielzog van de Nederlandse Veteranendag, die jaarlijkse op de laatste zaterdag van juni is. Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook bij vredesoperaties die op dit moment in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.