Zoetermeers Dagblad | D66 Zoetermeer: App inzetten bij geldzorgen

D66 Zoetermeer: App inzetten bij geldzorgen

mainImage
D66-raadslid Frank Schoonbeek

D66 Zoetermeer streeft naar preventie en het ondersteunen van zelfredzaamheid van inwoners; ook bij het voorkomen van terugval in schulden en armoede. Tijdens de raadsvergadering van 18 mei heeft raadslid Frank Schoonbeek daarom namens D66 Zoetermeer de motie 'voorkomen van terugval in schulden of armoede door middel van de Buddy-app' ingediend. De motie werd met algemene stemmen aangenomen.

De motie, die mede ingediend werd door de VVD, Fractie van den Berg, PvdA, Zó! Zoetermeer en de LHN, roept op om de mogelijkheden van een pilot te onderzoeken en moet er uiteindelijk toe leiden dat gebruikers de digitale hulp (Buddy) kunnen inzetten om niet terug te vallen in een situatie van schulden of armoede.

"Er zijn in andere gemeenten al hoopvolle resultaten met de inzet van de Buddy-app en wij willen graag dat we ook in Zoetermeer onderzoeken of we gebruik kunnen gaan maken van dit middel om terugval te voorkomen", zegt initiatiefnemer en D66-raadslid Frank Schoonbeek. "Gebruikers kunnen dan vrijwillig gebruikmaken van dit steuntje in de rug, in de soms ingewikkelde financiële situatie waarin ze verkeren."