Zoetermeers Dagblad | Column Elsje Veth: Pootje baden

Column Elsje Veth: Pootje baden

mainImage

Sinds kort kunnen we ons ook zonder aantoonbare noodzaak weer verplaatsen. Sommige buurlanden houden hun grens nog dicht. Internationale luchthavens hebben in bepaalde gevallen de luchtbrug nog op slot. Holland Marketing is een campagne begonnen getiteld Hier moet je zijn. Om ons te simuleren in eigen land erop uit te gaan.

Bezoek Madurodam de enige stad ter wereld die coronavrij is gebleven. Ga naar de kust. De zee heeft nu de kleur van ansichtkaarten. Buitenlandse bezoekers die normaal gesproken de helft van alle kamers boeken zijn er niet. Duik de bossen in. Geen last hier van ontwijkstress.

Het geeft de wereld, hoe ongehoord nieuw ook een vooroorlogse indruk. Ouderwets ingehouden en voorzichtig familietoerisme. Het doet me denken aan antieke en vergeelde prenten. Mensen met strohoedjes en kinderen met matrozenpakjes giechelend pootje badend.

Ik zeg doe het. Herontdekking van je eigen leefgebied.

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.