Bomen weg voor kadevervanging Zwarteweg en Boomsluiterskade

24 January 2023, 08:30 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Aannemersbedrijf Dura Vermeer start naar verwachting eind maart met het aanleggen van nieuwe kademuren, riolering en straatwerk aan de Zwarteweg en Boomsluiterskade in de Rivierenbuurt in Den Haag.

Voordat de werkzaamheden kunnen beginnen, moeten de meeste bomen langs de kade eerst nog verwijderd worden. De kapvergunning daarvoor is inmiddels verleend. Omdat het broedseizoen start op 15 maart worden eind februari of begin maart de bomen verwijderd.

De kastanjeboom in de bocht en twee bomen rondom de houten voetgangersbrug blijven staan. De toezichthouder groen van de gemeente begeleidt de werkzaamheden en ziet erop toe dat alles netjes gebeurt en de andere bomen geen schade oplopen.

Bewonersbijeenkomst

Op 21 februari wordt er van 18.00 tot 20.00 uur eerst nog een een bewonersbijeenkomst gehouden in Kindcentrum O3 aan de Zaanstraat. Wie eerder is uitgenodigd voor het project Zwarteweg/Boomsluiterskade of Pletterijkade ontvangt hiervoor een uitnodiging in de brievenbus. De gemeente presenteert op deze bijeenkomst ook de tekeningen met het ontwerp van de straat.