Politie Den Haag betrapt dealer met tientallen bolletjes drugs

10 July 2024, 17:57 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie Zuiderpark

Agenten van het Basisteam Zuiderpark hebben afgelopen week een drugsdealer betrapt met tientallen bolletjes harddrugs op zak. 

De politie was met een aantal onopvallende eenheden actief in de wijk. Dit houdt in dat ze rondrijden in onopvallende auto’s en burgerkleding om zo min mogelijk op te vallen. "Zo kunnen we de boeven observeren in hun natuurlijke habitat, zonder dat ze ons door hebben", schrijft de politie op Facebook.

"Het duurde niet lang tot we zo’n boef in de smiezen kregen. We zagen dat deze jongen een kort bezoek bracht bij een woning van een persoon waarvan het bij ons bekend is dat hij verslaafd is aan harddrugs. Zo onopvallend als dat wíj waren, vonden we dat de jongen daar aanbelde wel erg opvallend."

Toen geüniformeerde agenten de jongen wilden aanspreken ging hij er snel vandoor. Ver kwam hij echter niet. Al rennend knalde hij achter op een net gestopte auto. Tijdens zijn valpartij werd gezien dat hij een zakje weggooide. Daarin bleken 44 bolletjes met heroïne en cocaïne te zitten. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Zuiderpark voor verhoor.