BNNVARA: terugkeer Kasem op tv door commotie nu niet aan de orde

3 April 2024, 18:56 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Khalid Kasem keert voorlopig niet terug op televisie. Dat heeft BNNVARA woensdag gemeld na een gesprek met Kasem. De partijen zijn het erover eens dat dit "vanwege alle discussie rond zijn persoon" niet aan de orde is.

De positieve uitspraak van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten afgelopen week maakt in dit besluit geen verschil, aldus de omroep. De aankomende weken zal worden besproken wat dit op langere termijn voor de samenwerking betekent.

Oud-advocaat Kasem legde begin januari de presentatie van de talkshow Khalid & Sophie neer, omdat hij door het AD in artikelen in verband werd gebracht met omkoping. De deken constateerde na onderzoek dat Kasem niet schuldig werd bevonden aan omkoping. Wel krijgt hij een formele waarschuwing omdat hij in één geval ongepaste uitlatingen tegen een cliënt deed om een factuur betaald te krijgen.

Advocaat Geertjan van Oosten diende echter afgelopen week alsnog een klacht in bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Kasem. Van Oosten heeft de deken gevraagd om de kwestie rond zijn oud-collega voor de tuchtraad te brengen. Kasem was in het verleden werkzaam op het kantoor van Van Oosten.