Diverse processenverbaal na aanhouding bij controle in Zoetermeer

12 June 2024, 09:18 uur
Lokaal
mainImage

In de vroege middag van dinsdag 11 juni reden agenten op de Amerikaweg in Zoetermeer.

Bij een controle van het kenteken van een daar rijdend voertuig viel op dat deze niet verzekerd was. Om dit nader uit te zoeken kreeg de bestuurder een stopteken en volgde een controle.

Bij het aanspreken roken de agenten direct een wietlucht uit het voertuig. De speekseltest die hierop werd afgenomen gaf, zoals te verwachten, een indicatie aan voor het gebruik van cannabis. De bestuurder, een 22 jarige man uit Bergen op Zoom, werd hierdoor een verdachte voor rijden onder invloed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie meldt er het volgende over. 

Op het politiebureau werd een verklaring van de man afgenomen. Ook kreeg hij een rijverbod mee van 24 uur en werd er bloed afgenomen om te kijken of er daadwerkelijk teveel drugs in zijn bloed zat. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek mocht de man weer gaan.
Lang duurde dit afscheid echter niet. Nog geen 20 minuten later zagen dezelfde agenten de auto van de verdachte weer rijden op de Meerzichtlaan. Had hij toch snel een andere bestuurder geregeld om zijn weg te kunnen vervolgen dachten wij nog. Helaas bleek onze positieve instelling ongegrond te zijn want onze verdachte was wederom de bestuurder.

"Kennelijk had hij ook nog tijd gehad om langs de coffeeshop te gaan. Er werd bij de man ook nog een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen die hij een uurtje eerder niet bij zich had. Hierop mocht deze meneer uiteraard weer mee naar ons 3 sterren hotel waar wederom bloed werd afgenomen. Nu werd hij echter niet alleen verdacht van het rijden onder invloed van drugs maar ook van het rijden tijdens een rijverbod.
Na het onderzoek mocht de man het bureau voor de tweede keer deze dag verlaten", aldus de politie. "Echter was het blijkbaar nog niet helemaal duidelijk voor deze meneer. In Bergen op Zoom zagen de collega’s dit voertuig aan het begin van de avond wederom rijden. Agenten van Politie Basisteam Bergen op Zoom controleerden dit voertuig wederom en helaas was het in dit geval drie maal is scheepsrecht. Dezelfde 22 jarige man had besloten om toch richting huis te rijden. Wederom testte hij positief op de drugstest en negeerde hij wederom zijn rijverbod. Hij kon daardoor voor de derde keer in ruim 6 uur tijd mee naar een politiebureau. Echter nu hebben de collega’s ook besloten om zijn auto in beslag te nemen om recidive gevaar te voorkomen". 


Deze niet zo slimme verdachte zal zich dus later bij de rechter mogen verantwoorden. Hierbij wordt ten laste gelegd:

3 keer rijden onder invloed drugs.
2 keer rijden tijdens een rijverbod.


Tevens zal er een beslissing worden genomen of het voertuig al dan niet teruggegeven zal worden aan deze recidivist. Ook het CBR zal wat vinden van de keuzes die onze verdachte vandaag heeft gemaakt.