Gemeente evalueert verbod op uitstallingen in Stadshart

8 September 2020, 10:57 uur
Lokaal
mainImage
www.zoetermeersdagblad.nl

De gemeente Zoetermeer houdt een digitale enquête onder ondernemers van het Stadshart om het uitstallingsverbod te evalueren. Sinds december 2019 geldt een verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart. Dit betekent dat er geen kramen, stoepborden, rekken met kleding en andere goederen voor de gevel van de winkels mogen staan. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, handhaaft de gemeente dit verbod actief.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de evaluatie digitaal plaats. Ondernemers met een belang bij het uitstallingenverbod in het Stadshart hebben een brief van de gemeente ontvangen met daarin een link naar de enquête. Deze kunnen ze tot en met zondag 27 september invullen. Ondernemers die geen brief hebben ontvangen en toch belang hebben bij het uitstallingenverbod, kunnen een e-mail sturen naar de gemeente via [email protected]. Zij ontvangen dan een link en de code om de enquête in te vullen.

Veilig winkelen
Het uitstallingenverbod in het Stadshart is eind vorig jaar ingesteld om diverse redenen. Het moet bijdragen aan een veiligere omgeving, een goede doorgang voor hulpdiensten en een  betere toegankelijkheid voor minder validen. Zeker nu in de coronatijd, waarbij het anderhalve meter afstand houden in de winkelstraten niet altijd even gemakkelijk is. Daarbij geeft een diversiteit aan verschillende uitstallingen een rommelige indruk, zo vindt de gemeente.

Motie gemeenteraad
De evaluatie vindt plaats naar aanleiding van een motie, die de gemeenteraad in juli heeft aangenomen. De motie roept het college van burgemeester en wethouders op om het verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart zo snel mogelijk te evalueren, samen met ondernemers.