Nieuwe Zoetermeerse woningen De Goede Woning feestelijk geopend

25 May 2023, 15:40 uur
Lokaal
mainImage
Met de overhandiging van de 1e sleutel is donderdag 25 mei in Rokkeveen het duurzame appartementencomplex Griseo van De Goede Woning officieel geopend. Foto: MG Fotografie

Met de overhandiging van de eerste sleutel aan de heer en mevrouw Cossee is donderdag 25 mei gebouw Griseo van woningcorporatie De Goede Woning officieel geopend. Griseo bestaat uit 62 sociale huurappartementen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de eerste sleutel overhandigd door Ronald Weerwag, wethouder wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning. De naam Griseo is de Latijnse naam van de kleur grijs. Dit past bij het adres: Griseo is te vinden op de hoek van de Paletsingel en Parelgrijs in de wijk Rokkeveen

Over het gebouw

Het gebouw bestaat uit 11 tweekamerappartementen en 51 driekamerappartementen. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van 1 tot 3 personen met lage inkomens. Rond het gebouw heeft de gemeente 62 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan 4 met elektrische laadmogelijkheid. De woningen zijn in opdracht van De Goede Woning gebouwd door aannemer Waal. Het gebouw is ontworpen door architect Heida Matsumoto.

Duurzaam

De woningen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van individuele bodemwarmtepompen en van vloerverwarming. Ook zijn op het dak zonnepanelen geplaatst. Het aantal zonnepanelen wisselt per woning. De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijk dakterras.

Seniorenmakelaar

Via de seniorenmakelaar konden huurders met voorrang vanuit een grote sociale huurwoning naar een woning in Griseo verhuizen. Negen huurders hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Dit brengt een hele beweging op gang. Niet alleen komt er een grote sociale huurwoning vrij voor gezinnen. Deze gezinnen laten op hun beurt een appartement achter voor mensen die in een starterswoning wonen. En door de verhuizing van deze groep komen er woningen vrij voor starters.

De seniorenmakelaar is in dienst van de gemeente en van de verschillende woningcorporaties in Zoetermeer (Vestia, Vidomes en De Goede Woning). Zij denkt graag mee met huurders (55+) van een grote sociale huurwoning die op zoek zijn naar een passende woning in Zoetermeer (zie www.dgw.nl/seniorenmakelaar).

Voor de overige woningen konden huurders zich via Woonnet Haaglanden aanmelden.

Kijk voor meer informatie over Griseo op www.dgw.nl/paletsingel.