mainImage

Van Driel op 8 februari geïnstalleerd als burgemeester

24 januari 2023, 17:07 uur
Lokaal

Margreet van Driel wordt op woensdag 8 februari aanstaande geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Papendrecht. Dat zal gebeuren tijdens een buitengewone raadsvergadering. In november vorig jaar werd reeds bekend dat zij was voorgedragen voor het ambt. 

Van Driel was in het verleden wethouder in Zoetermeer. In 2017 werd zij door Hilbrand Nawijn voorgedragen als kandidaat voor die functie namens de LHN, als opvolgster van Mariëtte van Leeuwen. Tot dat moment werkte zij al vele jaren als directeur van Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, het huidige Netwerk Zoetermeer.

Van Driel, die onder meer Sociale zaken, Arbeidsmarkt, Citymarketing, Evenementen en Grondzaken in haar portefeuille had, liet in november 2021 aan www.zoetermeersdagblad.nl weten de Zoetermeerse politiek te zullen verlaten. Dat deed zij uiteindelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Op dit moment is Annemiek Jetten nog de waarnemend burgemeester van Papendrecht. Zij nam het stokje over van Aart-Jan Moerkerke die per juni 2021 aan de slag ging in Moerdijk.