VVD Zoetermeer: 'Coffeeshop moet blijven'

1 November 2019, 09:55 uur
Politiek
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Cultuurpodium Boerderij aan de Amerikaweg, links is Casa gevestigd.

VVD Zoetermeer zegt het zonde te vinden als Casa moet vertrekken. Dat laat de partij in een verklaring weten. Over de locatie van de coffeeshop is veel te doen nu de komst van Gymworld zeker is. Als namelijk aan alle regels moet worden voldaan, kan Casa eigenlijk nergens in Zoetermeer meer terecht.

"We hebben alle locaties bekeken en eigenlijk de enige plek die 350 meter van een jeugdvoorziening is, is midden in het Noord Aa en dat is voor de bereikbaarheid niet heel handig", aldus Jeffrey van Gils. De VVD wil niet dat Casa verdwijnt. Sinds Casa naast de Boerderij zit, zijn er namelijk vrijwel geen incidenten geweest. "Mensen zullen zonder Casa aangewezen zijn op de illegale handel, met alle criminaliteit die daarbij komt kijken, dat willen we voorkomen."

Even leek het erop alsof coffeeshop Casa volgend jaar al moest vertrekken uit de stad. Volgens de Zoetermeerse regels mag een coffeeshop niet binnen 350 meter van een plek zitten waar kinderen komen, zoals de sporthal Gymworld die nu naast Casa wordt gebouwd. Casa mag nu als proef een jaar langer op deze locatie blijven en als het aan de Zoetermeerse VVD ligt mag de coffeeshop daar permanent blijven.