Feyenoord wil bij Lazio grote stap naar achtste finales zetten

7 November 2023, 09:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan een enorme stap richting de achtste finales van de Champions League zetten. De kampioen van Nederland mag zo goed als zeker ook na de winterstop in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal uitkomen als het Lazio in Stadio Olimpico opnieuw verslaat.

Feyenoord overklaste de huidige nummer 10 van de Serie A twee weken geleden op veel fronten in De Kuip (3-1). Maar trainer Arne Slot benadrukte op zijn laatste persconferentie voor de vierde groepswedstrijd dat thuisduels zich niet laten vergelijken met uitduels. "Een brullende Kuip geeft ons in topduels een groot mentaal voordeel", zei hij.

De succesvolle trainer kan weer een beroep doen op Mats Wieffer. De middenvelder lag zaterdag ziek op bed toen Feyenoord bij RKC Waalwijk won (1-2). Gernot Trauner is ook terug in de selectie van de club uit Rotterdam, na een knieblessure. Maar de aanvoerder is nog niet klaar voor een basisplaats.

Supporters van Feyenoord zijn niet welkom na eerdere ongeregeldheden in de hoofdstad van Italië. Ze kregen vorig seizoen ook al een reisverbod voor uitduels met Lazio en AS Roma. Toch reisden toen honderden fans van Feyenoord naar Rome.

Het duel tussen Lazio en Feyenoord begint om 21.00 uur.

 


Door: ANP