Zoetermeers Dagblad | Wiegman rekent na uitstel Spelen op later EK
mainImage

Wiegman rekent na uitstel Spelen op later EK

24 maart 2020, 17:59 uur
Sport

De Nederlandse voetbalsters hebben hun debuut op de Olympische Spelen moeten uitstellen naar volgend jaar, waar ze in de zomer ook het EK in Engeland op het programma hebben staan. Bondscoach Sarina Wiegman gaat ervan uit dat de Spelen van Tokio in de zomer van 2021 worden gehouden en dat het EK dus wordt opgeschoven.

"Praktisch gezien lijkt het me niet mogelijk om twee eindtoernooien achter elkaar te plakken in één zomer, dat zou heel onverstandig zijn", aldus Wiegman. "Qua belasting van de speelsters is dat niet wenselijk. De UEFA zal daar een beslissing in nemen en ik verwacht dat het EK wordt opgeschoven." Officieel moeten de voetbalsters zich nog kwalificeren voor het EK, dat van 11 juli tot en met 1 augustus op de kalender staat, maar dat is een formaliteit.

"Het uitstel van de Spelen zagen we natuurlijk al een tijdje aankomen. Maar als het definitieve besluit dan valt, komt dat toch wel even binnen", aldus Wiegman. "Aan de andere kant: als je ziet wat er in Nederland en in de wereld gaande is, dan kan je maar één beslissing nemen en dat is de Spelen uitstellen. Ik ben wel blij dat het niet volledig gecanceld is. De Olympische Spelen moeten een feest zijn, voor iedereen. Dat kan op dit moment niet. Dus is het een goede zet om het een jaar uit te stelen."


Door: ANP | Foto: ANP