mainImage

Aptroot reikt Zoetermeerse gemeentepenning uit

Burgemeester Charlie Aptroot.
1 februari 2020, 07:49 uur
Algemeen

Burgemeester Charlie Aptroot reikte gistermiddag de Zoetermeerse gemeentepenning uit aan de heer Sikkel. De heer Sikkel, afscheidnemend voorzitter van de Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, kreeg de gemeentepenning voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners. De heer Sikkel neemt na 9,5 jaar afscheid als voorzitter van de Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit minimagezinnen, zodat zij deel kunnen nemen aan sociale activiteiten en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Het aantal kinderen in Zoetermeer dat wordt ondersteund door de Stichting Leergeld is gestegen van een honderdtal kinderen vòòr het jaar 2010 naar meer dan 3.700 kinderen alleen al in 2018. Onder leiding van de heer Sikkel groeide de stichting Leergeld Zoetermeer uit tot de op één na grootste Leergeld stichting van Nederland.

Aptroot reikte de gemeentepenning uit tijdens het afscheid van de heer Sikkel als voorzitter van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De gemeentepenning van de gemeente Zoetermeer is de hoogste gemeentelijke onderscheiding en wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners. Op maatschappelijk, cultureel of ander terrein, gedurende een aantal jaren.