Zoetermeers Dagblad | Huuropzegging Bieb Z'meer, gevolgen begroting?
mainImage

Huuropzegging Bieb Z'meer, gevolgen begroting?

13 februari 2020, 11:02 uur
Algemeen

Op 21 januari dit jaar werd bekend dat de Bibliotheek Zoetermeer de huur van de begane grond in het Stadhuis-Forum wil opzeggen met ingang van 2021. Dit in het kader van de bezuinigingstaakstelling waar de bibliotheek voor staat. De fracties van PvdA en LHN (lees artikel) stelden hier recent vragen over.

Het college antwoordde deze week op de vragen van PvdA. De partij wilde onder meer weten hoe het zit met het tekort aan inkomsten voor de gemeente, nu de Bibliotheek zich terugtrekt.

'Op dit moment zijn de gevolgen voor de begroting nog niet inzichtelijk. De bibliotheek heeft pro forma de huur opgezegd voor 2021. Naar aanleiding van de opzegging wordt een plan gemaakt om een andere invulling te geven aan de ruimte (er wordt gedacht aan het aanpassen van de raadzaal, red.) . In mei wordt de raad geïnformeerd over de uitkomsten van de planvorming, inclusief de effecten op de begroting', aldus het college.

Partners
Ook werd er gevraagd naar de gevolgen voor de andere culturele instellingen op de begane grond van het Stadhuis. 'De instellingen zijn partners van de bibliotheek en krijgen via de bibliotheek de mogelijkheid om in het Stadhuis Forum ruimte te gebruiken. De bibliotheek heeft aangegeven voor alle partners een plek te willen creëren op de eerste etage van Stadhuis-Forum'.


Foto: Chris van Dijke