Kerstvakantie in Museum De Voorde (zie programma)

16 December 2019, 10:26 uur
Algemeen
mainImage

Tijdens de koude winterdagen is er in Museum De Voorde genoeg te beleven: stap in elkaars schoenen met de Generatie Switch Speurtocht of kom langs voor een selfie met De Nachtwacht. In het nieuwe jaar organiseert het museumpersoneel voor creatieve kids een Superselfie workshop.

 

Familiespeurtocht (AL)
Van 21 december tot en met 5 januari is er een speciale familiespeurtocht door de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’. Met dit ‘Vriendenboekje’ ontdek je samen wat er vroeger gebeurde en fantaseer je over de toekomst. De Generatie Switch Speurtocht is gratis bij aankoop van een kaartje voor het museum. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

Voorde Kids Superselfie (5 t/m 12 jaar)
Op 3 januari begint Museum De Voorde creatief. Doe mee met de kunstworkshop van 14.00 tot 15.30 uur. De docent vertelt over selfies van toen en nu. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met een zelfportret. Een kidskaartje voor de workshop kost €5,- (incl. limonade en materiaal). Aanmelden is wenselijk en mogelijk tot twee dagen van tevoren via [email protected]. Ouders drinken wat in het museumcafé of kopen een kaartje voor het museum.

Selfie Voorde Nachtwacht (AL)
Tijdens de Kerstvakantie kun je een unieke selfie maken voor De Nachtwacht van Peter Riezebos. Dit kunstwerk is 4 bij 2.80 meter groot en is dé afsluiting van het Rembrandtjaar in Zoetermeer.

Aangepaste openingstijden
In de kerstvakantie zijn er aangepaste openingstijden: op 24 en 31 december is het museum geopend van 10.00 tot 15.00 uur en op 25 december en 1 januari is het museum gesloten.