mainImage

Laptopplan Zoetermeer in navolging van Amsterdam?

1 april 2020, 08:39 uur
Algemeen

De gemeente Amsterdam gaat laptops en wifi-hotspots beschikbaar stellen aan leerlingen die thuis niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs op afstand te volgen. Vanaf maandag zijn er ruim 3.000 laptops beschikbaar, zo valt onder meer te lezen in dit artikel van het Parool.

Met deze noodmaatregel wil het Amsterdamse stadsbestuur kansenongelijkheid tegengaan en voorkomen dat kinderen extra achterstanden oplopen nu de scholen tijdelijk gesloten zijn.

De SP-fractie in Zoetermeer wil van het college weten of een dergelijk project ook in deze stad kan worden uitgerold. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.

'Heeft het college in beeld hoeveel kinderen in Zoetermeer niet over de juiste middelen beschikken om op dit moment thuisonderwijs te volgen en zo contact te houden met hun docenten en klasgenoten? Gaat het college zich actief inzetten om deze mogelijk extra achterstand bij deze groep te voorkomen?'

En: 'Hebben scholen de gemeente hierover al actief benaderd? Heeft Zoetermeer in navolging van Amsterdam ook al laptops beschikbaar gesteld?'


Foto: ANP