mainImage

Toffe Buren in Ypenburg worden onderscheiden met certificaten

31 maart 2022, 15:53 uur
Den Haag & Regio

Op zaterdag 16 april vindt in Ypenburg de Toffeburendag plaats. Verschillende wijkbewoners worden tijdens het feest onderscheiden met de nieuwe Certificaten van Toffe Buren.

Verder zijn er bij bij buurhuis De Yp de hele dag workshops, presentaties en optredens van onder meer het Haags Theaterhuis en de buurttroubadour Esdor van Elten. Hij componeerde zelfs een speciaal lied voor deze dag.

Katinka uit de Lepelaarstraat (rechts op de foto) is één van de genomineerden voor een certificaat. Zij kreeg eerder al een mini-certificaat van Christine Filip, de 'ToffeBurenTovenaar'.

"Katinka is echt een voorbeeld van een Toffe Buur in Ypenburg", vertelt Christine Filip. "In de Lepelaarstraat helpen ze elkaar met pakjes aannemen voor elkaar, boodschappen doen, een luisterend oor als je dat nodig hebt, een kopje thee op zijn tijd en soms koken ze voor elkaar als dat nodig is. De een doet dit, de ander dat en samen maken we het positieve verschil in de buurt."

Filip won met haar idee voor de Toffe Buren de Dik Hooimeijer Prijs van ADO Den Haag in de Maatschappij, als waardevol evenement voor buurtwaardering en buurtverbinding.

 

 

 


Foto: Yvonne Wolff