PVV Zoetermeer neemt standpunt in over vuurwerk

10 January 2020, 16:31 uur
Politiek
mainImage

Ook de fractie van PVV Zoetermeer laat zich tegenover www.zoetermeersdagblad.nl uit over het mogelijk instellen van een vuurwerkverbod. De partij is er op tegen om te breken met de Hollandse traditie.

 

"De PVV is tegen een totaalverbod op vuurwerk. Vuurwerk afsteken hoort bij Oud en Nieuw en is een gezonde en sociale Nederlandse traditie. Mensen gaan met de jaarwisseling massaal naar buiten toe om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen", aldus raadslid Jeremy Mooiman tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

"Laat een kleine groep relschoppers het niet verpesten voor de rest. In de strijd tegen vandalisme en overlast is het van primair belang dat we eerst eens serieus werk maken van de strijd tegen illegaal vuurwerk. Het is immers illegaal vuurwerk dat voor de problemen zorgt. Het is ook hoog tijd dat onze politiemensen, die uitstekend werk verrichten, meer middelen en collega's krijgen. Het is volstrekt onacceptabel dat Zoetermeer niet eens 80% van de agenten krijgt waar zij recht op heeft. Vandalisme en overlast dienen hard te worden aangepakt."