CDA Zoetermeer: 'Casa moet weg uit buurt Gymworld'

10 January 2020, 10:03 uur
Algemeen
mainImage
David Weekenstroo.

CDA Zoetermeer is een fel tegenstander van een verkooppunt van softdrugs in de buurt van een topsportlocatie. "Het is voor ons onacceptabel hier 5000 kinderen op een gemakkelijke wijze aan drugs kunnen komen. Casa moet weg uit de buurt van Gymworld en nu het café gesloten is en er alleen een uitgiftepunt voor softdrugs overblijft, kan dat", zegt CDA-raadslid David Weekenstroo.

 

"Het is natuurlijk van de gekke dat je een coffeeshop laat bestaan naast een topsportlocatie", vindt Weekenstroo. "En het is ook in strijd met het beleid. In het coffeeshopbeleid is namelijk opgenomen dat een coffeeshop op 350 of meer meter gevestigd moet zijn van een locatie waar kinderen of jongeren actief zijn. En wat doet het college? Ze laat een coffeeshop bestaan op een plek waar 5000 kinderen op simpele wijze in aanraking kunnen komen met drugs. Dat is voor ons onacceptabel."

Nieuwe situatie
Na een eerdere zoekactie is er voor Casa geen geschikte nieuwe locatie gevonden. VVD Zoetermeer stelde hier in november 2019 vragen over.

De situatie is inmiddels veranderd. "In verband met het rookverbod in de horeca heeft het café inmiddels de deuren gesloten, waardoor slechts een toonbank voor verkoop overblijft. CDA Zoetermeer wil graag van het college weten of er nu toch mogelijkheden zijn om de coffeeshop te verplaatsen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. Wij vinden dat het college alles in het werk moet stellen om voor de oplevering van Gymworld Casa op een nieuwe locatie te hebben gevestigd."